2013 4dec

Whitepaper ‘Prestatieinkoop' gepubliceerd

2013 4dec

Nadat onlangs Facilitaironline.nl een facelift heeft ondergaan, is daarop vandaag de 1e whitepaper van Trigion gepubliceerd met de titel ‘Prestatieinkoop; trendbreuk in beveiliging’. In deze publicatie pleiten we voor een paradigmaverandering in de beveiligingssector, met prestatieinkoop als middel om die te bewerkstelligen. De whitepaper bevat achtergrondinformatie, een theoretische beschouwing én praktische voorbeelden en toepassingen.

Ons pleidooi om (inkoop)processen in de beveiligingssector anders te benaderen is niet nieuw. Het was ook een belangrijk thema tijdens het congres ‘Omdenken in Beveiliging’ dat we op 9 oktober jl. organiseerden in de Hermitage Amsterdam. Tijdens dat congres pleitte Jeroen van de Rijt, senior consultant bij Scenter, al voor een paradigmaverandering om te komen tot vernieuwing in de leveringsketen, vernieuwing in de wijze waarop (partnership)relaties worden ingericht.

Ook vanuit Trigion vinden we het de hoogste tijd voor een trendbreuk in de sector, met prestatieinkoop als middel om dit mogelijk te maken. Prestatieinkoop geeft experts (leveranciers) de kans om te laten zien wat ze kunnen, uitgedaagd door opdrachtgevers om verantwoordelijkheid te nemen en overall een beteren samenwerking in de keten (en daarmee lagere kosten) te creëren.

Meer achtergrondinformatie, een theoretische beschouwing én praktische voorbeelden en toepassingen zijn beschikbaar in de whitepaper. Die is sinds vandaag beschikbaar via het kennisportaal Facilitaironline.nl de digitale evenknie van het relatiemagazine van Facilicom. Dat kennisportaal is onlangs verder uitgebreid om kennis nog makkelijker te delen. Op Facilitaironline.nl zijn nieuwsartikelen, achtergrondverhalen, cases, whitepapers en blogs beschikbaar van Facilicom en zijn divisies. Sinds vandaag dus ook de whitepaper ‘Prestatieinkoop; trendbreuk in beveiliging’ van Trigion, de beveiligingsdivisie van Facilicom.