201612dec

Vrije Universiteit Amsterdam geeft vervolg aan samenwerking met Trigion

201612dec

Op vrijdag 25 november hebben Josja van der Veer, (directeur FCO bij de VU) en Ellen Groenewoudt, (algemeen directeur bij Trigion) hun handtekening gezet onder een nieuwe overeenkomst voor beveiligingsdiensten binnen de VU Amsterdam. Dit is het resultaat van een aanbestedingsprocedure waarbij Trigion naar voren kwam als ‘economisch meest voordelige inschrijving’. Daarmee wordt een vervolg gegeven aan de lopende samenwerking.


De kernwaarden van de VU zijn verantwoordelijk, open en persoonlijk. Het is een open universiteit, één waar de menselijke maat nog telt. Daarnaast is de VU een universiteit die open staat voor diversiteit in disciplines, nationaliteiten, levensbeschouwingen en maatschappelijke overtuigingen.

De VU Campus is een open en gastvrije omgeving. De VU neemt daarom een actieve houding aan in het herkennen, voorkomen en beheersen van veiligheidsrisico’s en incidenten. “We willen de veiligheid van iedereen waarborgen met integrale veiligheidszorg”, aldus de VU. 

Het is een komen en gaan in alle gebouwen van de VU, waar per dag gemiddeld 10.000 tot 15.000 studenten, medewerkers en  bezoekers worden ontvangen. Als partner faciliteert Trigion de organisatie in het creëren van veiligheid en dat gaat verder dan het leveren van diensten en creëren van oplossingen. Voor de VU telt het resultaat. 

De samenwerking met de VU is exemplarisch voor de nieuwe positionering van Trigion, waarbij het leveren van beveiliging steeds breder plaatsmaakt voor het creëren van veiligheid. Samen met de persoonlijke betrokkenheid van het beveiligingsteam en management was deze ambitie een belangrijk criterium waarmee Trigion zich onderscheidde in de recente aanbesteding. Na een kwart eeuw samenwerking gaat de ontwikkeling immers onverminderd door. De wereld verandert en risico’s veranderen mee, ook binnen het onderwijs. 

De nieuwe overeenkomst gaat in op 1 januari 2017 en heeft een initiële looptijd van 3 contractjaren met de mogelijkheid tot verlengen.