2018 4okt

Vodafone TNW IoT Challenge: Een rolstoel vinden zonder zoeken

2018 4okt

Rolstoelen bieden aan 450.000 invalide reizigers. Miljoenen bierkratten opsporen. Beursbezoekers naar hun favoriete stand leiden. Tracking is een tak van sport die om veel verschillende oplossingen vraagt. Corporates en gemeentes, waaronder ook Facilicom Group, zoeken samen met start-ups en scale-ups naar die oplossingen in de Vodafone TNW IoT Challenge.

Bron: Vodafone

Hoe weet je waar alles en iedereen is?

Op Schiphol vragen jaarlijks 450.000 invalide personen hulp om van A naar B te komen. Die verzoeken moeten officieel 48 uur van tevoren bekend zijn, maar 40% komt à la minute binnen. Iedereen kan de rolstoelen op de luchthaven gebruiken. Ze kunnen dus overal staan. Hoe krijg je passagier, begeleider en rolstoel snel bij elkaar?

Voor Facilicom Group is het van belang dat invalide mensen op Schiphol zo snel mogelijk aan een rolstoel en het juiste personeel gekoppeld worden. Tegenwoordig is dit vaak een kwestie van ‘zoeken en toevallig vinden’, zo stelt Ron Knaap, directeur Alarm Service Centrale bij Trigion. Niet efficiënt en erg vervelend als je een vlucht moet halen. Bij Facilicom Group hebben ze hun hoop gevestigd op Internet of Things. "Het gaat primair om de mens, niet om de techniek", zegt Ron Knaap. "We gaan voor een seamless passenger flow." Via tracking worden invalide passagiers direct gematcht aan beschikbaar personeel en de dichtstbijzijnde, vrije rolstoel.

Meer weten over de IoT-oplossing voor het vraagstuk van Facilicom Group? Bekijk hier de volledige video.

Vodafone brengt partijen bij elkaar

Van de sensorleverancier en de installateur tot de verbinding, het plaform en de data-layer: Vodafone zet zich actief in om ze bij elkaar te brengen. Zij geloven in co-creatie en stellen hun wereldwijde ecosysteem van partners en leveranciers graag open voor gevestigde bedrijven en start-ups, overheden en andere organisaties. Ook dat is verbinding. Gecombineerd met de connectiviteit van het IoT-portfolio kan dat mooie dingen opleveren. Slimme, nieuwe oplossingen voor serieuze vraagstukken.

Effectieve antwoorden op challenges

De Vodafone TNW IoT Challenge is er speciaal voor dit soort vraagstukken. Samen met The Next Web bracht Vodafone grote organisaties als Facilicom Group en Jaarbeurs Utrecht in contact met start-ups en scale-ups. Zij kregen tijdens de selectiedagen op 5 en 6 september de kans om zich met innovatieve oplossingen te presenteren. De deelnemende organisaties kozen een start-up met de best passende IoT-oplossing voor hun vraagstuk. Uiteraard ondersteund door state-of-the-art technologie en de beste IoT experts van Vodafone. En dat zal in december leiden tot effectieve proof of concepts. Waardoor rolstoelen, bierkratten en nog veel meer gemakkelijk te vinden zullen zijn.