201820mrt

Veiligheid in uitzending Editie NL op maandag 19 maart

201820mrt

Dagelijks besteedt Editie NL, een Nederlands nieuwsprogramma van RTL 4 dat aansluit op het RTL Nieuws, aandacht aan feiten, achtergronden en verrassende onderzoeksresultaten van binnenlands nieuws. Op maandag 19 maart werd er aandacht besteed aan veiligheid waarin Hoffmann en Traffic support een rol speelden.

 

Bankroof van binnenuit

Tijdens de uitzending werd er aandacht besteed aan het item Bankroof van binnenuit, met een bijdrage van Maarten IJzermans, Director Riskmanagement bij Hoffmann, over het belang van het screenen van personeel. 

Klanten van de Rabobank in Oudenbosch mochten voor het eerst hun opengebroken kluisje bekijken om te zien wat er allemaal is gestolen. Alles wijst er op dat 't het werk is van een insider. Zo zijn de beveiligingscamera's gemanipuleerd en wisten de rovers precies hoeveel tijd ze hadden om toe te slaan. Beveiligingsbedrijven hebben hun handen vol aan het screenen van personeel in risicoberoepen. Maar toch gaat het nog vaak mis.

 

Bron: EditieNL

Verkeersregelaars gezocht

Ook werd aandacht besteed aan het item Verkeersregelaars gezocht, met een bijdrage vanuit de campagne die Traffic Support met het UWV is gestart.

Er moeten met spoed meer verkeersregelaars komen. Op dit moment is er een nijpend tekort aan mensen die het verkeer de weg wijzen, bij bijvoorbeeld evenementen of wegwerkzaamheden. Verslaggever Annemarie Landman volgde een spoedcursus: 'verkeersregelaar-voor-1-dag' bij Traffic support.

Bron EditieNL