201530jan

Trots op beveiliger bij NOS

201530jan

'De beveiliger van Trigion die donderdag 29 januari wereldnieuws werd door het incident bij de NOS, op het Mediapark in Hilversum, heeft goed gehandeld'.

Dat zei commercieel directeur en woordvoerder Richard Franken vrijdag in het NOS Radio 1 Journaal. In de uitzending van WNL Vandaag de Dag gaf hij aan dat de directie erg trots is op de beveiliger die korte tijd werd gegijzeld en op collega's die op de achtergrond adequaat en professioneel handelden.

'Dat je zo koel bent om met iemand de verkeerde kant op te lopen om erger te voorkomen is heel goed', aldus Franken. Het was een logische reactie van de beveiliger om de gewapende man mee te nemen naar een andere ruimte, weg van de studio van het NOS Journaal van 20:00 uur.' Je traint en oefent dit soort handelingen natuurlijk wel in rollenspellen maar op het moment dat het gebeurt en je ernaar handelt, heb je wel karakter'.

Naast lof is er vanuit de directie van Trigion direct ook aandacht en zorg gegeven aan betrokken beveiligers. 'Een dergelijk incident heeft veel impact. Die gaan we samen verwerken'.

In samenspraak met opdrachtgever NOS blijft Trigion bovendien in overleg met overheden en betrokken instanties om de veiligheidssituatie binnen het Mediapark te evalueren, analyseren en waar nodig aan te passen. Volgens Franken kan het nooit de bedoeling zijn om het Mediapark volledig af te sluiten. 'Er komen elke dag duizenden medewerkers en gasten op het park. Je moet een goede balans zien te vinden tussen risico's en maatregelen. Honderd procent waterdicht wordt het nooit en je wil natuurlijk ook niet een Fort Knox zijn'.

Mede in verband met het lopende onderzoek laat Trigion het vooralsnog bij voorgaande verklaringen, die veelvuldig zijn overgenomen door diverse media. Een aangekondigde bijdrage aan de talkshow van Eva Jinek, op vrijdagavond, is op een laat moment helaas door de redactie van het programma geannuleerd.