Trigion partner tentoonstelling Jheronimus Bosch

Binnenkort opent het Noordbrabants Museum zijn deuren voor de groots opgezette overzichtstentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visoenen van een genie’. Mede in voorbereiding daarop zijn diverse facilitaire diensten, waaronder beveiliging en ontvangst, heroverwogen en (deels nieuw) gegund aan Trigion. Met ingang van zaterdag 13 februari, als de tentoonstelling wordt geopend voor algemeen publiek, is Trigion verantwoordelijk voor uitvoering van beveiliging, toezicht rond veiligheid en andere gastvrije dienstverlening. Het team wordt bijvoorbeeld uitgebreid met een (interim) floormanager en tientallen hospitality professionals voor een ontvangst van de vele bezoekers.

Afbeelding Noordbrabants Museum

In 2016 is het 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch in ’s-Hertogenbosch overleed. Jheronimus Bosch 500 is de naam van een meerjarige manifestatie, in aanloop naar het herdenkingsjaar worden sinds 2010 diverse evenementen georganiseerd. Het jaar 2016 vormt het hoogtepunt van de manifestatie. Van 13 februari t/m 8 mei organiseert het Noordbrabants Museum een groots opgezette overzichtstentoonstelling ‘Jeronimus Bosch – Visioenen van een genie’. Voor de expositie komen topstukken uit vooraanstaande musea uit de hele wereld naar ’s-Hertogenbosch. Zoals De Hooiwagen uit Museo Nacional del Prado (Madrid), Het Narrenschip uit Musée du Louvre (Parijs) en De Dood en de vrek uit het National Gallery of Art (Washington). Ze komen met het grootste deel van Bosch’ oeuvre voor één keer terug naar de stad waar ze gemaakt zijn. Jeronimus Bosch is immers geboren in ’s-Hertogenbosch, had er zijn atelier en baseerde op déze stad zijn artiestennaam Bosch. Het groot aantal bruiklenen biedt bezoekers de unieke gelegenheid de revolutionaire en fantasierijke beeldtaal van Jheronimus Bosch uitgebreid te bestuderen. 

In verband met de opbouw van de Jheronimus Bosch-tentoonstelling is het Noordbrabants Museum t/m 12 februari geheel gesloten voor publiek. Zakelijk leider van het museum, de heer Leo van Rozendaal, kan niet wachten op de (her)opening en kijkt uit naar de samenwerking met Trigion. ‘We werken inmiddels vele jaren goed samen op het gebied van veiligheid en beveiliging, binnen dit project wordt daar nadrukkelijk ook de component gastvrijheid aan toegevoegd’, aldus Van Rozendaal.