2015 6nov

Trigion opnieuw partner Rotterdam The Hague Airport

2015 6nov

Op vrijdag 30 oktober 2015 hebben Roland Wondolleck, algemeen directeur en havenmeester van Rotterdam The Hague Airport en Hans Gennissen, president-directeur van Facilicom Services Group hun handtekening gezet onder een nieuw partnership tussen beide organisaties. Met ingang van 1 februari 2016 wordt Trigion, de beveiligingsdivisie binnen Facilicom, daarmee (opnieuw) verantwoordelijk voor het uitvoeren van beveiligingstaken binnen de regionale luchthaven.

Jaarlijks maken ongeveer 1,7 miljoen mensen gebruik van Rotterdam The Hague Airport. Verschillende luchtvaartmaatschappijen waaronder Transavia, Vueling, CityJet, British Airways en Turkish Airlines vliegen naar ruim 40 bestemmingen in Europa. Naast het gebruik voor zakelijke reizen naar economisch relevante centra als bijvoorbeeld Londen, München, Barcelona, Rome, Istanbul en Berlijn speelt de luchthaven een belangrijke rol bij de verdere toename van het aantal buitenlandse bezoekers aan Zuidwest Nederland. Rotterdam The Hague Airport is 100% onderdeel van Schiphol Group.

De afdeling Airport Security Safety & Support van Rotterdam The Hague Airport is, namens de exploitant, verantwoordelijk voor het beleid en de regievoering van de Beveiligingstaken Burgerluchtvaart. Voor de uitvoering van deze beveiligingstaken dient de luchthaven samenwerking te kiezen met een particuliere beveiligingsorganisatie, verantwoordelijk voor een 24-uurs operationele dienstverlening.

De nieuwe overeenkomst is het resultaat uit een Europese aanbesteding op basis van EMVI-criteria. Eind oktober werd de aanbieding van Trigion beoordeeld als economisch meest voordelige inschrijving, met name door een hoge kwaliteitsbeoordeling. ‘Een resultaat waar we heel blij mee zijn’, aldus Ellen Groenewoudt, algemeen directeur van Trigion. ’Natuurlijk vanwege de omvang van het contract, maar ook omdat de luchthaven een omgeving is die ons uitdaagt een optimale dienstverlening te bieden en onze professionaliteit op het gebied van beveiliging te laten zien’. 

Ook Roland Wondolleck, algemeen directeur en havenmeester van Rotterdam The Hague Airport kijkt uit naar een hernieuwde samenwerking. ‘Onze ervaringen uit het verleden zijn positief en we vertrouwen erop in Trigion een partner te (her)vinden die bijdraagt in het creëren van veiligheid en verdere ontwikkeling van de luchthaven. Vooral gastvrijheid richting onze passagiers, medewerkers en bezoekers speelt daarbij een belangrijke rol’. 

De nieuwe overeenkomst gaat in op 1 februari 2016 en heeft een initiële looptijd van vijf jaar.