Trigion opnieuw geselecteerd als beveiligingspartner Vredespaleis

Schiedam, 16 december 2013

Op donderdag 12 december hebben de heer mr. S. van Hoogstraten van de Carnegie-Stichting en mevrouw E. Groenewoudt namens Trigion hun handtekening gezet onder een nieuwe overeenkomst, voor beveiligingsactiviteiten in en om het Vredespaleis in Den Haag. Dit was het resultaat uit een Europese aanbesteding die onlangs al onder voorbehoud aan Trigion werd gegund. Op basis van de nieuwe overeenkomst bouwen beide partners hun samenwerking, die teruggaat tot 2004, verder uit.
 
Begin van dit jaar is de Carnegie-Stichting gestart met een Europese aanbesteding, met als doel een partner te selecteren voor beveiliging en receptiediensten op het terrein en in de gebouwen van het Vredespaleis te Den Haag. Het Vredespaleis huisvest vermaarde internationaal-gerechtelijke instanties zoals het Internationaal Gerechtshof en het Permanent Hof van Arbitrage. Ook de prestigieuze Bibliotheek van het Vredespaleis en de Haagse Academie voor Internationaal Recht, waar jaarlijks honderden rechtenstudenten uit de hele wereld cursussen volgen, behoren tot de scope van het (beveiligings)project.

Als zittende beveiligingspartner was er Trigion veel aangelegen deze opdracht te behouden. Na een zorgvuldige aanbestedingsprocedure is de opdracht in juni van dit jaar al voorlopig aan Trigion gegund. De nieuwe overeenkomst die is ondertekend gaat in op 1 januari 2014 en heeft een looptijd van minimaal twee jaar. In die termijn blijft Trigion veiligheid een gezicht geven in en om het Vredespaleis.