201213jun

Trigion lanceert medewerkersportaal

201213jun

Op vrijdag 8 juni heeft Trigion, 's lands grootste en meest toonaangevende beveiligingsorganisatie, een nieuw portaal gelanceerd voor haar ruim 8.000 medewerkers. Het portaal biedt alle gangbare mogelijkheden voor online interactie en het uitwisselen van informatie. Bovendien is het portaal gekoppeld aan diverse sociale media, planningssoftware en de loonadministratie. 

De afgelopen jaren heeft Trigion al ervaring opgedaan met een 'light versie' van het portaal, waarop een aantal basisfuncties beschikbaar waren. Naast een ontsluiting van informatie en documenten, was het ook een platform om met elkaar te discussiëren over uiteenlopende onderwerpen. 'Halverwege 2011 bleek dat het portaal niet meer voldeed aan onze wensen qua functionaliteit, techniek en uitstraling', aldus Marleen Berk, directeur P&O van Trigion. Samen met collega's binnen moederbedrijf Facilicom, ging Berk op zoek naar een opvolger. 

In het 4e kwartaal van 2011 werd het nieuwe portaal, naast het oude portaal, gepresenteerd aan een selecte groep medewerkers. Met name de single-sign-login, de koppeling naar de planningssoftware en de koppeling met de loonadministratie werden uitvoerig getest. 'Naast betrokken projectleden vanuit diverse disciplines, heeft ook de ondernemingsraad van Trigion een belangrijke rol gespeeld in dit traject', aldus Berk. 'Na aanvankelijke scepsis bleken de leden van deze ondernemingsraad al snel overtuigd van de meerwaarde van het nieuwe portaal'. Naast de gangbare mogelijkheden voor online interactie, hebben de medewerkers nu ook de mogelijkheid om diensten te ruilen en hebben zij 24/7 online toegang tot hun salarisstroken, urenstaten en jaaropgaven. 

'Verbetering van de communicatie met onze medewerkers om daarmee een nog hogere betrokkenheid te creëren, was de belangrijkste doelstelling voor upgrade van het portaal', aldus Berk. Op termijn ziet Trigion echter nog meer voordelen. 'Op dit moment versturen wij iedere vier weken ruim 8.000 salarisstroken, ruim 100.000 stuks post op jaarbasis. Na volledige uitrol en acceptatie van het nieuwe portaal worden fysieke loonstroken een uitzondering', aldus Berk. Daarmee blijft de organisatie zich niet alleen ontwikkelen als goed werkgever, maar ook als maatschappelijk bewust ondernemer.