Trigion en Bureau Horeca Bijzondere Wetten bundelen krachten

Op vrijdag 4 september hebben de heer Dillema en de heer Roumen van Bureau Horeca Bijzondere Wetten (BHBW) en Menno van der Zalm van Trigion hun handtekening gezet onder een unieke samenwerkingsovereenkomst. Zij verbinden zich hiermee tot een partnership op het gebied van Toezicht & Handhaving, specifiek voor de Drank- en Horecawet, waarbij beide partijen gebruik maken van elkaars specialistische vormen van dienstverlening.

Met ingang van 1 januari 2014 is het verboden om alcohol en tabak te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Ook mogen jongeren tot hun 18 jaar geen alcohol bij zich hebben in het openbaar. De verantwoordelijkheid voor toezicht en handhaving op de Drank- en Horecawet ligt sinds 1 januari 2013 bij burgemeesters. Zij zijn daarvoor aangewezen op gemeentelijke toezichthouders. Trigion en BHWW bundelen hun krachten en expertise om gemeenten hier volledig in te ontzorgen. 

Als marktleider in privaat toezicht, landelijk zijn honderden BOA's en toezichthouders actief, heeft Trigion zich ruimschoots bewezen als specialist binnen dit vakgebied. BHBW is een specialistisch advies-, en opleidingsbureau op het terrein van de Drank- en Horecawet en Apv en dus horeca, evenementen en veiligheid en biedt diensten en kennis aan op de terreinen juridische zaken, beleid, vergunningverlening en toezicht en handhaving.