201717jul

Trigion draagt bij aan veilig parkeren

201717jul

In opdracht van  het Reinier de Graaf Ziekenhuis heeft Aan de Stegge Bouw onlangs een ruime nieuwe parkeergarage opgeleverd naar het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Daarmee krijgen gebruikers extra mogelijkheden om hun voertuig veilig te parkeren, waarbij zij kunnen rekenen op Trigion als partner. Eén van de oplossingen waarmee Trigion veiligheid creëert is de nieuwe duurzame sprinklerinstallatie die de organisatie installeerde en de komende jaren onderhoudt.

Continental Car Parks, een dochterbedrijf van Aan de Stegge Twello en specialist in de ontwikkeling en realisatie van bovengrondse parkeervoorzieningen, heeft bijgedragen aan het ontwerp van dit gebouw.

De garage biedt ruimte aan 450 auto's, heeft twintig plaatsen voor mindervaliden en zes oplaadpunten voor elektrische auto's. Daarnaast zijn op elke verdieping rolstoelen beschikbaar. De parkeergarage is ruim opgezet, gemakkelijk toegankelijk en staat direct naast de (spoed) ingang het ziekenhuis. Bezoekers kunnen er dag en nacht parkeren en kunnen rekenen op maximale veiligheid, mede omdat de garage voortdurend onder toezicht staat. Met deze nieuwe parkeergarage biedt het onlangs gerenoveerde ziekenhuis haar bezoekers een ruime, goed uitgeruste en veilige garage direct naast het ziekenhuis. Dankzij deze nieuwe garage is het Reinier de Graaf ziekenhuis nog beter bereikbaar en toegankelijker.

Mede op verzoek van zijn opdrachtgever was maximale veiligheid één van de belangrijkste criteria voor Aan de Stegge, bij voorkeur gecombineerd in duurzame oplossingen. De sprinklerinstallatie die Trigion voorstelde voldoet aan beide eisen. Door de open gevelstructuur van de parkeergarage bestaat de mogelijkheid dat een sprinklerinstallatie in de winter bevriest. Daarom is deze parkeergarage voorzien van een zogenaamd ‘droog sprinklersysteem’ waarbij het blusleidingnet is gevuld met perslucht in plaats van water.

In de vóórontwerpfase is besproken om extra aandacht te besteden aan mogelijk vervroegde corrosie. Na een corrosie risico analyse bleek dat aanleg van een sprinklerinstallatie conform de huidige normen en voorschriften zou leiden tot versnelde verouderingsprocessen van het blusleidingnet. Het sprinklersysteem wordt door het open karakter van deze parkeergarage namelijk blootgesteld aan de zoute buitenlucht (zeelucht).  Maar ook de binnenzijde van het leidingwerk is aan corrosie blootgesteld, omdat er restwater in een ‘droog’ sprinklersysteem kan achterblijven. Water in combinatie met lucht (zuurstof) in een stalen leiding leidt tot versnelde corrosie waardoor in een vroeg stadium perforatie kan ontstaan.

Iedere oplossing waarmee Trigion veiligheid creëert is maatwerk. Daarom is voor dit project gekozen om het complete leidingwerk te verzinken,  waardoor de buitenkant van het leidingsysteem beschermd is tegen corrosie.

In de tweede plaats  is voor de persluchtvoorziening niet gekozen voor een luchtcompressor, maar voor een stikstofgenerator. Deze generator vult het leidingwerk met tenminste 98% stikstof waardoor het corrosieproces, door afwezigheid van zuurstof, nagenoeg wordt stilgezet.

Met deze  levensverlengende ontwerp- en onderhoudsprogramma’s wordt de economische levensduur en bedrijfszekerheid van een brandbestrijdingssysteem aanzienlijk verhoogd.

In de nieuwe parkeergarage naast het Reinier de Graaf ziekenhuis kreeg Trigion de mogelijkheid om een volledig nieuwe sprinklerinstallatie aan te leggen. De organisatie biedt echter ook levensverlengende oplossingen voor bestaande systemen. Wilt u meer weten over duurzame oplossingen voor sprinklerinstallaties, klik dan hier

Lees ook onze whitepaper over optimale duurzaamheid en prestatie in sprinklersystemen