201913mrt

Trigion draagt bij aan training ‘Goed omgaan met dementie’ voor medewerkers Veiligheid & Toezicht

201913mrt

Vanaf 13 maart is de nieuwe gratis training ‘Goed omgaan met dementie’ toegankelijk voor elke medewerker binnen het domein Veiligheid & Toezicht. Van beveiliger binnen een winkelgebied tot toezichthouder op een station, allen krijgen te maken met veel verschillende situaties. Dat vraagt om anticiperen en adequaat handelen. Specifiek voor die situaties waarin dementie de hoofdrol speelt ontwikkelde Trigion en Samen dementievriendelijk de online training ‘Goed omgaan met dementie’.

Trigion traint medewerkers op het zien van afwijkend gedrag. Deze e-learning is daarop een mooie aanvulling waardoor zij mensen met dementie goed kunnen helpen. Hierdoor maken zij het verschil!’ zegt Arjen Kuijper, directeur HR bij Trigion.

Training met herkenbare situaties

Op dit moment leven er 270.000 mensen met dementie in Nederland. Dat aantal verdubbelt in de komende 20 jaar. Zeventig procent van de mensen met dementie woont thuis. Medewerkers Veiligheid & Toezicht komen ze dus overal tegen en vaak zonder te weten dat er sprake is van dementie. Om de bekende (vergeetachtigheid) maar óók de minder bekende signalen van dementie (taalproblemen, verandering in gedrag en een slecht beoordelingsvermogen) beter te herkennen en er vervolgens goed mee om te gaan, is de training ‘Goed omgaan met dementie’ ontwikkeld. De training bevat herkenbare situaties die in het dagelijks werk van een beveiliger of toezichthouder voorkomen. De gratis online training ‘Veiligheid & Toezicht’ is hier in 15 minuten gratis te volgen.

Samen dementievriendelijk

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie. Samen dementievriendelijk zet zich in om Nederland bewust te maken van de impact van dementie op de samenleving door onder andere het aanbieden van trainingen.