Treasurer: crimefighter of zwakke schakel?

Veel bedrijven in Nederland kampen met hoge kosten door fraude, corruptie, witwassen of cybercrime. Maar liefst vier van de tien organisaties hebben jaarlijks te maken met deze vormen van financieel economische criminaliteit, waarbij de schadepost al snel oploopt tot meer dan een ton per geval. Dit blijkt uitrecent onderzoek van EY. Vooral cybercriminaliteit is sterk in opmars, niet alleen in Nederland maar wereldwijd.

 

Treasurer: crimefighter of zwakke schakel?

Niet zo vreemd dus dat volgens de 2019 Risk Survey van the Association of Financial Professionals (USA) veel treasurers ‘s nachts wakker liggen van cybersecurity. Herken je dit? Wil jij als crimefighter fraude- en cyberrisico’s effectief aanpakken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Kom dan op 23 mei naar de DACT Summer Conference in de Landgoederij in Bunnik. Prominente sprekers en ervaringsdeskundigen behandelen in lezingen en workshops verschillende aspecten van (cyber)fraude.

  • Albert van Beek, landelijk coördinator bestrijding horizontale fraude bij het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie
  • Marcel Pheijffer hoogleraar Accountancy aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Forensische Accountancy aan de Universiteit Leiden
  • Edwin Slutter, voormalig CFO van Pathé NL en zelf slachtoffer van CEO-fraude
  • Fred Teeven, voormalig Staatssecretaris voor Justitie & Veiligheid

Daarnaast zijn er workshops met diverse partijen waaronder Hoffmann, met dr. Myra van Esch. Zij is directeur Cybersecurity bij Hoffmann waar ze zowel een tem van hackers aanstuurt als een team van psychologen dat gespecialiseerd is in gedragsverandering. Myra heeft een achtergrond in de psychologie (cognitiewetenschap) en is gepromoveerd op de interactie van mens en computer.

De Summer Conference wordt afgesloten met de Fraudeshow van KPMG: een spetterend, humoristisch slotspektakel waarin alle takeaways van workshops en lezingen terugkomen. Zorg dat je erbij bent en reserveer de datum in je agenda: 23 mei 2019, van 12 tot 20 uur in de Landgoederij te Bunnik.