201714sep

Scholings- en orientatieproject ‘Startbaan 4’ is gestart

201714sep

Vrijdag 15 september 2017 is het scholings- en oriëntatieproject Startbaan 4 gestart. Dit scholings- en oriëntatieproject is voor jongeren die niet beschikken over een startkwalificatie op de arbeidsmarkt.


De jongeren die deelnemen aan het project volgen gedurende vier weken een gevarieerd opleidingsprogramma op o.a. de luchthaven van Rotterdam, om uiteindelijk het felbegeerde “Kennismaking met Aviation Security” certificaat te bemachtigen. Als partner in het creëren van veiligheid van Rotterdam The Hague Airport organiseert Trigion introductiesessies over haven- en luchthavenbeveiliging. Een programma waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen.

Project Startbaan is een initiatief van de Politie Eenheid Rotterdam, Rotterdam The Hague Airport, Korps Mariniers, Scheepvaart- en Transportcollege, Havenbedrijf Rotterdam en de Gemeente Rotterdam. De eerdere succesvolle projecten Marok’kans (2004), Ban Sigui (2006), Máxima (2007) Startbaan 1 (2013), Startbaan 2 (2015) en Startbaan 3 (2016) hebben laten zien dat met dit certificaat op zak de jongeren hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk hebben vergroot.