Scholings- en oriëntatieproject 'Startbaan 3' van start

Op vrijdag 16 september heeft op Rotterdam The Hague Airport de aftrap plaatsgevonden van Project Startbaan 3, een scholings- en oriëntatie project voor jongeren die niet beschikken over een startkwalificatie op de arbeidsmarkt.

De deelnemers aan het project volgen gedurende vier weken een gevarieerd opleidingsprogramma op o.a. de luchthaven dat bestaat uit algemene onderdelen zoals sollicitatietraining en computervaardigheden, bedrijfshulpverlening maar ook luchthaven-specifieke zaken. Daarnaast zal het Korps Mariniers een tweedaagse module ‘algemene vorming’ verzorgen en krijgen de deelnemers inkijkdagen bij de politie en het havenbedrijf Rotterdam. Als partner in veiligheid van Rotterdam The Hague Airport en tal van andere organisaties in Mainport Rotterdam organiseert Trigion introductiesessies over haven- en luchthavenbeveiliging.

Project Startbaan is een initiatief van de Politie Eenheid Rotterdam, Rotterdam The Hague Airport, Korps Mariniers, Scheepvaart- en Transportcollege, Havenbedrijf Rotterdam en de Gemeente Rotterdam en is het vervolg op de eerdere succesvolle projecten Marok’kans (2004), Ban Sigui (2006), Máxima (2007) en Startbaan 1 (2013) en Startbaan 2 (2015).

De aftrap van Project Startbaan is verricht door Burgemeester A. Aboutaleb, luchthavendirecteur R. Louwerse  en H. van Dolderen, directeur bedrijfsvoering Politie Eenheid Rotterdam.