Security and Surveillance robots

In vervolg op de lancering van Visor, de eerste beveiligingsrobot van Trigion, hebben we via Robot Security Systems een nieuwe robotlijn beschikbaar. Het gaat om de ‘Secure Autonomous Mobile’ (SAM), een lijn bestaande uit ‘Security and Surveillance Robots'

Wie is SAM?

SAM is een mobiele robot die kan observeren, detecteren en rapporteren over bevindingen. De robot heeft twee onafhankelijk aangedreven wielen en motoren. SAM is volgepakt met de allernieuwste sensoren, elektronica en software. De robot wordt geleverd op basis van een full-service model.

SAM is in staat een plattegrond te maken van een gebouw of gebied. Op deze digitale map kunnen surveillanceroutes worden aangegeven. Deze surveillance routes kunnen door SAM worden uitgevoerd, gepland of willekeurig. Tijdens die surveillanceronde detecteert SAM of er personen aanwezig zijn. In het geval van een mensherkenning vraagt SAM om een ID-card tegen de ingebouwde RFID-lezer te houden voor verificatie.

SAM koppelt zichzelf met een inbraaksysteem

Met een zelf-ontwikkelde EN50136 en UL compliant interface, koppelt SAM zichzelf met het inbraak- of securitymanagementsysteem van de opdrachtgever. Voor het ontvangen van de relevante meldingen gebruikt de robot VPN-GPRS verbindingen. SAM kent de locatie van alle detectoren en sensoren, waardoor de robot de locatie van alle meldingen kent. In geval van alarm begeeft de robot zich op volle snelheid naar de betreffende locatie, voortdurend scannend op de
aanwezigheid van mensen.

SAM snuffelt, detecteert en slaat alarm

SAM heeft een vrije sensor optie waarbij het mogelijk is sensoren toe te voegen voor het detecteren van toxische stoffen, carbonoxides, straling, rook of andere specifieke gassen. De robot snuffelt gedurende surveillance rondes op specifieke momenten en plaatsen. SAM kan hierover continue rapporteren en alarm slaan indien bepaalde niveaus worden geconstateerd.

SAM koppelt zichzelf met Trigion AlarmServiceCentrale

SAM is gekoppeld aan de Trigion AlarmServiceCentrale en verstuurt meldingen, audio- en video-streams door. Dit gebeurt op basis van in de PAC-wereld gestandaardiseerde en gekende protocollen. De centralist kan besluiten om een surveillant ter plaatse te sturen of een surveillance auto, politie of brandweer. De centralist kan ook via SAM lokaal spreken en luisteren om beter te kunnen beoordelen wat er lokaal gebeurt.

SAM is autonoom

SAM is volledig autonoom, zodra de robot de plattegronden kent met de sensorlocaties en de gewenste actiepatronen, kan hij autonoom aan de slag. SAM beschermt zichzelf tegen te lage accuspanning (auto-docking), sabotage en obstructie. De robot herkent obstakels en rijdt er simpelweg omheen.