2015 5feb

Quick Response Team Trigion beveiligt portiekflat Rotterdam na explosie

2015 5feb

Op zondag 1 februari werd de Rotterdamse Moddermanstraat en directe omgeving opgeschrikt door een hevige explosie en uitslaande brand op de derde woonlaag van een portiekflat. Bij de explosie vielen twaalf gewonden en hebben 150 huizen schade opgelopen.

Direct na de explosie hebben hulpdiensten massaal opgeschaald en is het complex, met 56 woningen, ontruimd. Bewoners werden opgevangen in een kerk in de buurt en burgemeester Ahmed Aboutaleb ontfermde zich over hen. Voor geëvacueerde bewoners werd opvang voor de nacht geregeld. ‘Er slaapt hier in Rotterdam niemand buiten op straat, dus ook deze mensen niet’, zei de burgemeester in diverse media.

In de loop van zondagnacht is het gebied waar de explosie zich voordeed vrijgegeven en heeft het Quick Response Team van Trigion het toezicht op het verlaten flatgebouw overgenomen. ‘Dat is in goed overleg gebeurt met v.d. Tempel Bouw & Ontwikkeling, de vaste calamiteiten aannemer van de pandeigenaar en politiediensten’, aldus Marcel Haars, die als rayonmanager van Trigion verantwoordelijk is voor het Quick Response Team. Zijn team wordt ingezet om toezicht te houden op de veiligheid in het gebied én garandeert bewoners dat effectief toezicht gehouden wordt op hun ontruimde woning en bezittingen.

“Wij zijn blij met de snelle en adequate inzet van Trigion. Met name voor de opvang van bewoners en de algehele veiligheid is het voor ons prettig dat we daar nu -en in alle hectiek- niet naar hoeven om te kijken”, aldus Richard Breugem, directeur van v.d. Tempel Bouw & Ontwikkeling te Schiedam.

De inzet van het Quick Response Team in de Moddermanstraat in Rotterdam is slechts een voorbeeld van de diverse calamiteiten waarbij de politie zich na verloop van tijd terugtrekt. Politiediensten, maar ook brandweer en ambulances, zijn verantwoordelijk voor de eerste respons bij calamiteiten. Als de situatie beheersbaar is trekken zij zich terug en vervalt het toezicht weer naar private partijen, in dit geval de betrokken vastgoedondernemer en bewoners.

Het toezicht door professionals van Trigion in Rotterdam houdt voor onbepaalde tijd aan.