2013 6dec

Pilot met retail hostesses Hoog Catharijne

2013 6dec

Een team van vier retail hostesses hebben gezorgd voor een impuls in de (winkel)beleving van bezoekers aan Winkelcentrum Hoog Catharijne, in de drukke dagen voor sinterklaas. Ook dit jaar was het weer piekdrukte in het winkelcentrum, waar Trigion als vaste (beveiligings)partner al jaren toezicht houdt op de veiligheid. In overleg ontstond het idee om dit jaar rond de feestdagen een nuance aan te brengen in beleving en gastvrijheid. Winkelcentrum Hoog Catharijne en Trigion waken al vele jaren gezamenlijk over de veiligheid van het winkelend publiek in het winkelcentrum.

Rond de feestdagen is een bewuste keuze gemaakt om meer aandacht aan gastvrijheid (op de voorgrond) te geven, zonder afbreuk te doen aan de veiligheid (vooral op de achtergrond). Dat leidde tot de inzet van vier retail hostesses van donderdag 26 november t/m zondag 29 november. Naast het gastvrij welkom heten van bezoekers, waren de dames een aanspreekpunt voor routebeschrijvingen in en om het winkelcentrum en een anker voor ouders die hun kinderen uit het oog waren verloren. De retail hostesses waren daarmee een verlengstuk van andere medewerkers binnen het winkelcentrum.

Hoewel de resultaten uit de pilot binnenkort nog uitgebreid geëvalueerd worden, zijn de eerste signalen van het winkelend publiek en de opdrachtgever erg positief. Vandaar ook het besluit om de pilot een vervolg te geven tijdens het laatste weekend voor kerst. Vanaf donderdag 19 december is opnieuw een team retail hostesses van Trigion Services aanwezig in Winkelcentrum Hoog Catharijne, om gastvrijheid een gezicht te geven en de (winkel)beleving onder bezoekers een extra impuls te geven.