Beveiliging TEAM Terminal door Trigion

Op woensdag 2 juli hebben Ab de Moor (TEAM Procurement Representative and Special Projects) en Menno van der Zalm (sales directeur bij Trigion) hun handtekening gezet onder een overeenkomst voor beveiligingsdiensten op locatie bij TEAM Terminal aan de Rijndwarsweg in Europoort Rotterdam. Met deze nieuwe opdracht verstevigt ’s lands meest diverse beveiligingsorganisatie haar positie in de Rotterdamse haven.

TEAM Terminal BV is een van de grootste olie op- en overslagbedrijven in het Rotterdamse Europoortgebied, met ESSO, BP en Aramco als aandeelhouders. Jaarlijks wordt 35 miljoen kubieke meter ‘ruwe olie’ doorgezet, een kwart van de totale doorzet in het hele Europoortgebied. Per jaar leggen circa 300 tankers aan bij TEAM Terminal.

TEAM Terminal besloot haar beveiligingsdiensten uit te besteden aan Trigion, die met deze opdracht haar positie in de Rotterdamse haven verder uitbreidt. Naast diverse particuliere opdrachtgevers is deze beveiligingsorganisatie betrokken bij diverse veiligheidsprojecten in het havengebied.

Zo is Trigion één van de partners die betrokken is bij ‘Oog en Oor’, een samenwerkingsproject waarbij de Zeehavenpolitie en particuliere beveiligingsorganisatie informatie uitwisselen en daarmee intensief bijdragen aan een veiliger havengebied. Vanuit de AlarmServiceCentrale is Trigion betrokken binnen het Platform Camerabewaking Rotterdam Seaport, waarbij cameratoezicht wordt ingericht om een veilig bedrijvengebied te realiseren en behouden.

‘We zijn vanuit diverse disciplines actief in het havengebied en dragen met integrale oplossingen bij aan de veiligheid’, aldus Menno van der Zalm. ‘We zijn trots op het vertrouwen dat TEAM Terminal in ons heeft om dat ook bij hen verder vorm te geven’. De overeenkomst die is ondertekend gaat in op 1 november 2014 en heeft een initiële looptijd van twee jaar.