Organisatiestructuur

Landelijke dekking met een regionale focus

Net als veel van onze opdrachtgevers is Trigion met haar beveiligingsdiensten landelijk actief. Bij de organisatie van deze dienstverlening beleggen we verantwoordelijkheden graag zo laag mogelijk in de organisatie. Met een landelijke dekking en regionale focus creëren we maximale betrokkenheid en klantgerichtheid. Ons hoofdkantoor in Schiedam is relatief klein, de rest van de organisatie werkt vanuit vijf regionale districten verspreid over Nederland. Ook hebben wij een kantoor ingericht op Schiphol Airport Amsterdam.

Ons operationeel management is veelal actief op de locaties van onze opdrachtgevers. Vanuit de districtkantoren worden zij ondersteund door diverse stafafdelingen, zoals planning & control, administratie en personeelszaken die decentraal georganiseerd zijn. We staan achter deze regionale focus, omdat we de afstand naar onze opdrachtgevers en medewerkers zo kort mogelijk willen houden. Met deze regionale structuur bieden we iedereen de mogelijkheid om zijn of haar verantwoordelijkheid waar te maken. 

AlarmServiceCentrale en afdeling Mobiele Surveillance

Bij Trigion zijn de AlarmServiceCentrale, gevestigd in het hoofdkantoor in Schiedam, en de afdeling Mobiele Surveillance samengesmeed tot één organisatie. Door deze hechte samenwerking zijn wij in staat de gehele beveiligingsketen zo effectief mogelijk in te vullen. Vanuit onze AlarmServiceCentrale worden de surveillanten, in een landelijk dekkend netwerk met steunpunten, lokaal aangestuurd en hebben we continu overzicht in waar onze surveillanten zich begeven.

Gespecialiseerde business units met eigen kantoren

Naast de beveiligingsorganisatie heeft Trigion een aantal business units ingericht, binnen een organisatiestructuur die meest efficiënt is gebleken. De activiteiten van Trigion Services worden landelijk aangestuurd vanuit het districtkantoor in Amsterdam, maar ook hier wordt aansluiting gezocht bij de regionale districten verspreid over Nederland. De activiteiten van Trigion Brand en Beveiligingstechniek worden aangestuurd door de (bouw)divisie Breijer vanuit het kantoor in Woerden.

Autonome partners met een eigen identiteit

In 2011 heeft Trigion het grootste en oudste particuliere bedrijfsrecherche- en adviesbureau van Nederland, Hoffmann Bedrijfsrecherche, overgenomen. Deze organisatie blijft onder eigen naam actief en zelfstandig opereren vanuit het bestaande hoofdkantoor in Almere. Alle activiteiten zijn ondergebracht in drie gespecialiseerde business units te weten Bedrijfsrecherche, ICT-Security en Consultancy & Training.

Met ingang van 1 januari 2015 is Facilicom 100% aandeelhouder geworden van de Safety Group, voorheen Traffic & Travel Group. Het bedrijf is als zelfstandig onderdeel toegevoegd aan Trigion en behoudt zijn eigen identiteit. Onder de handelsnamen Traffic Support, Crowd Support, OnlineTicket en Event Travel is de Safety Group uitgegroeid tot toonaangevend marktleider in de verkeersregelaarsbranche, de sector toezicht en handhaving en binnen de vakgebieden evenementenlogistiek en -beveiliging.  Met de toevoeging van de Safety Group is de diversiteit van het portfolio richting klanten van Trigion verder verbreed en investeerden we opnieuw in integraal maatwerk op veiligheidsgebied.

Met ingang van 1 januari 2015 is Axxicom Airport Caddy als aparte werkmaatschappij ondergebracht bij Trigion. Deze ontwikkeling vloeide voort uit het besluit van Facilicom om al zijn zorg- en welzijnactiviteiten onder te bregen binnen Incluzio. Daarom zijn Axxicom Thuishulp, de Zorgcentrale en InHuisservice geïntegreerd binnen Incluzio. De dienstverlening van Axxicom Airport Caddy vormt een logisch verlengstuk op het portfolio van Trigion. Het veilig vervoeren van mensen met een beperkte mobiliteit binnen luchthavens past prima bij de positionering als dé toonaangevende partner in veiligheid.

Onderdeel van Facilicom

Trigion is onderdeel van Facilicom Services Group, een Nederlands familiebedrijf dat facilitaire diensten verricht voor bedrijven, organisaties en instellingen. Naast beveiliging, is Facilicom ondermeer actief in schoonhouden, bedrijfscatering, personeelsdiensten, bouw en installatie, horecatechniek en zorg en levert voor steeds meer opdrachtgevers combinaties van diensten, gebundeld tot één geïntegreerd pakket.