Geschiedenis

100 jaar toonaangevend in Nederlandse Veiligheid

Trigion is ruim 100 jaar toonaangevend in Nederlandse Veiligheid. De rijke geschiedenis van onze organisatie gaat terug tot 1911, toen de Gecombineerde Nederlandse Veiligheidsdienst (GNVD) startte met wat in de jaren '20 van de vorige eeuw 'wijkbewaking' heette. 

Geschiedenis - Trigion - 100 jaar toonaangevend in Nederlandse Veiligheid

Historie Falck Security & Services

Nadat de organisatie een dertigtal locaties van de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) ging beveiligen, werd de organisatie landelijk actief. Steeds meer opdrachtgevers wilden gebruik maken van onze diensten en de organisatie kreeg een nieuwe naam; de Nederlandse Veiligheidsdienst (NVD).

In juni 1999 werd de NVD overgenomen door het Deense bedrijf Falck A/S, dat een jaar later fuseerde met Group 4. Group 4 Falck werd een wereldwijde leverancier van beveiligings- en nooddiensten, actief in meer dan 50 landen.

In 2004 is Group 4 Falck samengegaan met Securicor onder voorwaarde van de Nederlandse Mededingingsautiriteit (NMa) dat in drie landen een aantal onderdelen zou worden afgestoten. Dit gold ondermeer voor Falck Security & Services, dat in Nederland werd overgenomen door Facilicom en fuseerde met PreNed Beveiliging.

Historie PreNed Beveiliging

PreNed Beveiliging is het oorspronkelijke beveiligingsbedrijf binnen de Facilicom Services Group, waarvan de historie teruggaat tot 1979. In dat jaar nam het toenmalige Gom Bedrijfsdiensten voor Gebouwen het Rotterdamse beveiligingsbedrijf Zwaardman over en werd Gom Security Services opgericht. Vanaf dat moment leverde Facilicom naast schoonmaak ook beveiligingsdiensten.

Aanvankelijk concentreerde Gom Security Services zich op traditionele manbeveiliging, met onder andere portiersdiensten en mobiele surveillance activiteiten. In 1984 werd het portfolio echter uitgebreid met de overname van de Teleguard alarmcentrale in Apeldoorn, 's lands eerste gecertificeerde Particuliere Alarmcentrale (PAC-nummer 1). Hiermee transformeerde de organisatie van een facilitaire organisatie naar een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf.

Hiermee transformeerde de organisatie van een facilitaire organisatie naar een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf

In de jaren '90 deed winkelsurveillance zijn intrede en vanaf die tijd richtte de organisatie zich ook op collectieve beveiligingsprojecten. Gom Security Services behoorde tot de top-5 van particuliere beveiligingsorganisaties in Nederland toen het in 1994 haar naam veranderde in PreNed. Ook werd het bedrijfsonderdeel Precon opgericht, van waaruit de organisatie zich presenteerde als risico-analist.  

Eind jaren '90 was PreNed een toonaangevende partner voor integrale veiligheidsoplossingen. De organisatie richtte zich op beveiliging (security) en veiligheid (safety). Daarmee was de organisatie uitgegroeid tot dé partner in veiligheid die in 2005 fuseerde met Falck Security & Services. 

Historie Trigion

De fusie tussen Falck Security & Services en PreNed heeft op 10 mei 2006 geresulteerd in de nieuwe organisatie Trigion. Vanaf 2006 heeft Trigion fors geïnvesteerd in verdere ontwikkeling en groei, ondermeer door de overname, van CSU Security Services in 2010. Onze organisatie is daarmee uitgegroeid tot het meest diverse en meest complete beveiligingsbedrijf van Nederland. Een organisatie die verder kijkt dan het leveren van beveiliging, Trigion creëert veiligheid

Bekijk ook de introductievideo, waarin onze naam werd gepresenteerd