201325mrt

Nieuw concept Hasselt en Genemuiden

201325mrt

De Federatie Industrieterreinen Zwartewaterland (FIZ) heeft donderdag 21 maart jongstleden een intentieverklaring getekend voor de nieuwe beveiliging van de bedrijventerreinen Hasselt en Genemuiden. De FIZ kiest daarmee voor een compleet nieuw concept, waarmee ze klaar is voor de toekomst. “Het voorgaande concept, waar allerlei partijen bij betrokken waren, was financieel niet meer haalbaar. We zijn op zoek gegaan naar een nieuw concept, waarbij we met één partij te maken hebben en meer mogelijkheden hebben. In Trigion, een toonaangevende beveiligingsorganisatie, hebben we die partner gevonden", legde voorzitter Berthran Selles uit tijdens een informatiebijeenkomst in De Kaaihof.

De overeenkomst werd getekend met Trigion Beveiliging BV en de begeleidende instantie Stuurmannen BV. Een belangrijk voordeel van het nieuwe concept is dat er meer integratie tussen de onderdelen zit. Als er een bedrijfsalarm afgaat, dan draaien de aangrenzende camera’s direct naar de plaats waar het alarm is afgegaan. "Een ander pluspunt is dat dit systeem een zogeheten geverifieerd brandalarm kan verzorgen voor deelnemers met een brandmeldcentrale. Dan ligt er een koppeling met camera’s, die kunnen zien of er daadwerkelijk rook of brand is en of de brandweer dus wel of niet moet uitrukken", aldus Jan Peter Ensing van Stuurmannen.

Op de bijeenkomst waren 24 deelnemers afgekomen. Alle deelnemers worden komende week uitgebreid geïnformeerd door de FIZ en vervolgens benaderd door Trigion. "De komende maanden gaan we alle bedrijven in het cameragebied bezoeken, zowel deelnemers als niet-deelnemers”, kondigt Jacob Miedema van Trigion aan. “Lopende contracten kunnen worden overgenomen en we kijken per geïnteresseerde wat de exacte wensen zijn." Het is de bedoeling dat het nieuwe systeem per 1 juni 2013 live is.