201710okt

Interview Security Management Magazine Michel de Groot

201710okt

In de nieuwste uitgave van Security Management Magazine is er een interview met onze collega Michel de Groot.

Hij vertelt in de rubriek Young Professional onder andere over wat hij van zijn managers geleerd heeft en welke drie security trends hij verwacht.

Persoonlijk

Ik ben getrouwd en heb een schitterende zoon van twee jaar. Sporten is voor mij, naast een passie, een heerlijke uitlaatklep. Als ik zelf niet aan het sporten ben, ben ik graag bij mijn vrienden en familie.

Mijn opleiding(en)

Na mijn eerste opleiding Sociaal Cultureel Werken heb ik de HBO opleiding Small Business & Retail Management gevolgd en afgerond. Een bijzondere overstap, maar beide opleidingen zijn in basis mens- en relatiegericht. Ze helpen in het verwezenlijken van mijn grootste drijfveer ‘gezamenlijk groeien’, omdat beide opleidingen gaan over het begrijpen van je gesprekspartner om daar optimaal op te anticiperen.

Mijn carrière

Mijn carrière begon als product manager bij een gevelbouwer. Na een kleine twee jaar maakte ik de stap naar de wereld van beveiliging; in eerste instantie beveiligingstechniek. Na drie jaar werkzaam te zijn geweest als Sales Manager en Service Level Manager, heb ik de overstap gemaakt naar Trigion. Hier krijg ik de kans om niet alleen maar over beveiliging (producten en diensten) te praten , maar over het creëren van het totale veiligheidsbeeld (oplossingen en het resultaat hiervan). Vanuit mijn functie vertaal ik de klantvraag naar de ontwikkeling van integrale  beveiligingsconcepten. Dit doe ik uiteraard niet alleen, maar met een multi-discipliair team van specialisten.

Wat ik heb geleerd van mijn manager(s)…

Van mijn manager(s) heb ik geleerd, dat als je mensen in hun kracht zet en ze het vertrouwen geeft, mensen opbloeien en er ontzettend mooie dingen ontstaan. Ieder mens kan een positieve bijdrage leveren, mits diegene in zijn kracht staat en het vertrouwen ervaart. Kortom, het leren loslaten en vertrouwen op je collega’s.

Wat mijn manager(s) van mij heeft/hebben geleerd…

Vanuit mijn rol als voorzitter van Jong Facilicom (Trigion is een onderdeel van de Facilicom Group) geven wij, als nieuwe generatie, gevraagd en ongevraagd feedback. Deze is altijd constructief en onderbouwd, voortvloeiend uit passie en betrokkenheid bij onze organisatie en wordt gewaardeerd door de concerndirectie. Voor millennials is flexibiliteit en vrijheid daarnaast belangrijk. Dit uit zich ook op de werkvloer. Een millennial is eerder bereid iets te doen, als hij weet waarom. Hij is altijd bezig met waarom hij iets op een bepaalde manier moet doen. Kan het makkelijker of efficiënter? Dan ziet en zegt hij dat meteen.

Security management (vakgebied) ontwikkelt zich tot / naar …

Security management wordt complexer/ diffuser door de opkomst van nieuwe dreigingskanalen (zoals digital en cyber) en de samenhang tussen deze kanalen. De omvang en snelheid in de ontwikkeling van risico’s neemt ook enorm toe. Logischerwijs heeft dit ook grote gevolgen voor ons vakgebied. De verschillende beveiligingscomponenten moeten veel beter op elkaar afgestemd zijn en vereisen veel meer flexibiliteit van organisaties en hun leveranciers.

De (traditionele) security manager verdwijnt (niet), omdat….

De traditionele security manager verdwijnt langzaam, omdat het takenpakket van een security manager steeds breder en complexer wordt.  "Traditioneel" verdwijnt en wordt vervangen door "Integraal". "Security" verbreedt naar complexere (integrale) samenstellingen van maatregelen die een antwoord kunnen geven op "Risk". "Management" ontwikkelt naar "Beheer" onder invloed van informatietechnologie en analysemogelijkheden.

Social media

Privé gebruik ik helemaal geen social media, omdat ik de voorkeur geef aan persoonlijke aandacht. Als professional gebruik ik Linkedin. Een geweldig platform om geïnformeerd te blijven over de ontwikkelingen binnen mijn netwerk en de ontwikkelingen binnen de branche.

Security trends (Top 3)

De traditionele, conservatieve beveiligingsbranche is ontzettend in beweging, waardoor ik het lastig vind om een top drie trends te benoemen. Toch een poging;

  1. Bedrijven die meer gaan kiezen voor SaaS (Security as a Service) oplossingen;
  2. Van Security management systemen naar Physical security information management (PSIM);
  3. De behoefte aan traditionele (man)beveiliging krimpt en blijft krimpen. Tegelijk is de behoefte aan veiligheid in het huidige tijdsbeeld onverminderd groot.

Over 5 jaar ben ik …

In ieder geval blijf ik me graag ontwikkelen, waarvoor ik ruime gelegenheid krijg binnen de uitdagende sector en bij Trigion. Ondanks dat ik ambitieus ben, kies ik er bewust voor om nu geen vijf jaar vooruit te kijken.

Zoals reeds verschenen in de nieuwe 10e editie van Security Management.