201628jan

Integrale samenwerking Havensteder en Trigion uitgebreid

201628jan

Met ondertekening van een nieuwe overeenkomst voor onderhoud van brandmeldinstallaties en noodverlichting, inclusief beheerderstaken, heeft Havensteder zijn samenwerking met Trigion begin 2016 verder uitgebreid. Het is een vervolg op een uitgebreide inventarisatie van brandmeldinstallaties en noodverlichting binnen zowel kantoren als woningen van Havensteder en een nieuwe stap binnen de integrale samenwerking die beiden jaren geleden met elkaar zijn aangegaan. 

Havensteder verhuurt met name betaalbare woningen in Rotterdam en omgeving, voor mensen met een laag inkomen of een kwetsbare positie. De organisatie verhuurt aan 45.000 huishoudens. In verschillende wijken in Rotterdam en Capelle aan den IJssel verhuurt de organisatie in de vrije sector en verkoopt Havensteder woningen. Het is een robuuste partij in de stadsregio Rotterdam.

De organisatie werkt graag samen met stabiele partners, die hun oorsprong bij voorkeur eveneens vinden in de stadsregio Rotterdam. ‘Als Havensteder vinden we het belangrijk om goede samenwerkingspartners te hebben die onze woningen goed onderhouden en beheren. Gezondheid en veiligheid worden immers steeds belangrijkere thema’s voor een woningcorporatie’.  

Jaren geleden zocht Havensteder samenwerking met Breijer Bouw & Installatie en Trigion Beveiliging, beiden dochterondernemingen van Facilicom. Trigion beheert onder meer de brandmeld-, ontruimings- en sprinklerinstallatie van het hoofdkantoor en wooncomplex The Red Apple in Rotterdam. Ook zijn diverse locaties aangesloten op de AlarmServiceCentrale en verzorgt Trigion alarmopvolging en andere mobiele surveillance activiteiten.

Als gevolg van fusies en wijzigingen binnen het bezit werkt Havensteder op het gebied van beveiliging en veiligheid echter samen met diverse partijen. De nieuwe opdracht van Trigion bestond in eerste instantie uit een uitgebreide inventarisatie van brandmeldinstallaties en noodverlichting binnen zowel kantoren, woningen als bedrijfspanden van Havensteder. In vervolg daarop gunde Havensteder een offerte van Trigion voor onderhoud van brandmeldinstallaties en noodverlichting, inclusief beheerderstaken. De nieuwe overeenkomst omvat 53 brandmeldinstallaties die, waar noodzakelijk, gecertificeerd en onderhouden worden. Daarnaast gaat het om 200 locaties waar noodverlichting onderhouden wordt. 

‘We zijn blij met Trigion als partner, met één aanspreekpunt, een uniforme werkwijze, inzicht in ons bezit en een te verwachten kostenvoordeel’. Ook Trigion is uiteraard trots op verdere uitbreiding van de integrale samenwerking.