2013 2apr

Inclusieve arbeidsmarkt is De Normaalste Zaak

2013 2apr

Op dinsdag 29 januari heeft manager kwaliteit Clement Dekker namens Trigion getekend voor een inclusieve arbeidsmarkt, een initiatief van De Normaalste Zaak. Dat deed hij tijdens de tweede tekensessie van het netwerk De Normaalste Zaak, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Zaltbommel. Op de nieuwjaarsbijeenkomst kwamen partners van De Normaalste Zaak bijeen in Zaltbommel, bij het bedrijf Brandwijk Kerstpakketten, voor de tweede tekensessie sinds de start van het netwerk.

Het event was een succes; steeds meer bedrijven zien de kansen van werken met mensen met een arbeidsbeperking. Inmiddels hebben ruim 100 werkgevers getekend voor een inclusieve arbeidsmarkt, waaronder beveiligingsorganisatie Trigion. Deze koplopers spraken bovendien de ambitie uit om ook de rest van ondernemend Nederland te overtuigen van inclusief ondernemen. Niek Jan van Kesteren, algemeen directeur VNO-NCW, steunde deze ambitie en noemde de partners van De Normaalste Zaak ‘de voorhoede van ondernemers die de beweging naar een inclusieve arbeidsmarkt in gang kunnen zetten’.

Animo voor inclusief ondernemen neemt toe
Dat steeds meer bedrijven de kansen zien van werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt blijkt uit de snelle groei van het netwerk De Normaalste Zaak. Sinds de start van het netwerk in april 2012 hebben meer dan 100 werkgevers getekend voor een inclusieve arbeidsmarkt. Tijdens de bijeenkomst werd de deelname van de 100e partner gevierd. Beeld kantelen van onwil bij werkgevers Ondanks de vele goede voorbeelden van partners van De Normaalste Zaak heerst volgens Bert van Boggelen, kwartiermaker De Normaalste Zaak, nog het beeld dat werkgevers niet willen werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Niek Jan van Kesteren, directeur VNO-NCW, beaamde dit en schatte dat zeker 7 op de 10 ondernemers in Nederland juist welwillend staat ten opzichte van inclusief ondernemen. Hij sprak daarom zijn steun uit voor De Normaalste Zaak die dit zichtbaar maakt en noemde de partners ‘de voorhoede van ondernemers die de beweging naar een inclusieve arbeidsmarkt in gang kunnen zetten’.

Inclusief ondernemen, zonder dwang
De werkgevers pleitten tijdens de bijeenkomst voor een overheidsbeleid dat inclusief ondernemen stimuleert in plaats van afdwingt. Als alternatief op het quotum stelden werkgevers voor om zichzelf doelstellingen op te leggen zodat er daadwerkelijk meer arbeidsplekken worden gecreëerd voor mensen met een beperking. Ook spraken de bedrijven het voornemen uit om de rest van ondernemend Nederland te overtuigen van de kansen van werken met mensen met een arbeidsbeperking.

De Normaalste Zaak voor Trigion Met de aansluiting bij De Normaalste Zaak geeft Trigion verder uiting aan haar maatschappelijke betrokkenheid. In september vorig jaar werd de organisatie al gecertificeerd conform de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), een methode om socialer ondernemen te (h)erkennen. Trigion was één van de toonaangevende berdrijven en organisatie die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de PSO, een initiatief van de Stichting in-Return Nederland (SIRN) en TNO.