201828mrt

iCentrale successvol op Intertraffic

201828mrt

Vorige week troffen ruim 30.000 professionals op het gebied van verkeersmanagement elkaar tijdens Intertraffic Amsterdam 2018, waar het landelijk programma iCentrale zich presenteerde. De iCentrale haakte aan bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, en natuurlijk bij Connekt – het netwerk voor duurzame, slimme en sociale mobiliteit. Ook was er aandacht voor de resultaten van fase 2 van het programma iCentrale, waar de Trigion AlarmServiceCentrale in participeert.

Het programma iCentrale organiseerde een bijeenkomst voor directeuren van de partners van het programma. Na afloop overhandigde Marcel Dukker, commercieel directeur van Technolution, namens alle publieke en private partners de ‘resultatenmap’ van iCentrale Fase 2 aan Jan-Bert Dijkstra – programmadirecteur Beter Benutten van het ministerie van IenW. 

Verder verzorgde iCentrale-programmamanager André Loos, tijdens de Intertraffic, presentaties over het programma en de voortgang. Hierbij werd onder meer ingegaan op vier decentrale overheden die volop in transitie zijn: de gemeenten Rotterdam en Almere en de provincies Utrecht en Noord-Holland.

Op de stand van het ministerie en bij Connekt waren iCentrale-vertegenwoordigers aanwezig om een toelichting te geven aan geïnteresseerden. Die kwamen vanuit alle hoeken van het land, waaronder veel gemeenten. Maar ook buitenlandse gasten kwamen langs, zoals vertegenwoordigers van bijvoorbeeld de Turkse overheid, op zoek naar Europese best practices op het gebied van verkeer en vervoer.

Er was vanzelfsprekend ook documentatie beschikbaar over het programma. Dit in de vorm van een Engelstalige uitgave van NM Magazine en een algemene, Nederlandstalige brochure voor decentrale overheden.

Daarnaast heeft het programma iCentrale op de Intertraffic ook het nieuwe Twitter-account gelanceerd: https://twitter.com/icentralenl. Hierop kunnen geïnteresseerden zich ‘abonneren’ en zo op de hoogte blijven van wat het programma en de deelnemers te bieden hebben aan vooral decentrale overheden.

Meer over de bijdrage van de iCentrale aan Intertraffic Amsterdam 2018 is hier beschikbaar op www.maasandmore.com