201721sep

High Tech Campus en Trigion tekenen samenwerking

201721sep

High Tech Campus wil in 2025 de meest duurzame campus van Europa zijn. Hoe ze dat gaan bereiken? Onder andere door slimmer samen te werken met Campus Site Management, met facilitaire leveranciers en gevestigde bedrijven.
Ook Trigion maakt deel uit van dit samenwerkingsconvenant. Samen met Strukton Worksphere, Beelen, CSU, Dolmans, Eurest en KIEN Facility Management.

Achter de schermen wordt er al gewerkt aan drie verschillende business cases: Klantreis, Schoonmaakonderhoud en Energieneutrale campus.

Frans Schmetz, directeur van Campus Site Management, vertelt. “De snelheid van innovatie gaat steeds sneller en om in de ratrace bij te blijven, moeten bedrijven op de Campus doen waar ze goed in zijn. Ze hoeven zich hier niet bezig te houden met of hun netwerken online zijn of dat ze schone werkplekken hebben. Daar zijn ze al ontzettend tevreden over, want met een net promotor score van 68% zit je op het niveau Nike en Apple. Die hoge score willen we natuurlijk vasthouden en het liefst verbeteren. Door als toeleveranciers samen te werken kunnen we bedrijven nog beter ontzorgen.”

Het doel om in 2025 de meest innovatieve en duurzame campus van Europa te zijn is ambitieus zegt Arends. “We kijken nu naar het energie- en onderhoudsbeheer. In de huidige situatie besparen we al flink op energie en CO2 uitstoot door het KWO-systeem. Maar we zoeken naar een nog duurzamere oplossing. Het enige dat nog ontbreekt is energieopwekking.” De komende tijd gaat Sjef Wijnen van Strukton met verschillende partijen in gesprek over mogelijke scenario’s: “We streven naar een 0 op de meter, hoe we dat precies gaan invullen is nog onduidelijk. Door slimme oplossingen zoals sensoring kunnen we al veel energie besparen. Misschien willen we naar een pay per use model, waar energie wordt ingekocht en alleen verbruik wordt belast. Maar we kijken ook naar manieren om energie terug te geven. Misschien kan dat met meer zonnepanelen, maar misschien wordt er het komende jaar iets compleet nieuws uitgevonden hier op de campus. Dat zouden we dan graag willen gebruiken.”