Havens

Havens zijn een belangrijke toegangspoort voor Nederland en naar de rest van Europa. Het spreekt dan ook voor zich dat strenge (internationale) wet- en regelgeving is opgesteld voor beveiliging en toezicht binnen havens. Deze regelgeving is verwerkt in de zogenaamde ISPS-code waaraan havenbedrijven en -terminals zich moeten conformeren. 

Steeds meer havenbedrijven willen (of moeten) daarnaast voldoen aan de eisen die AEO Veiligheid stelt. Het is moeilijk voor bedrijven om al die veiligheidsmaatregelen in eigen beheer op te zetten, uit te voeren en te monitoren. Zeker als plotselinge opschaling nodig is. 

Beveiligingsplan op maat

De consultants van Trigion stellen voor elk havenbedrijf een beveiligingsplan op maat op, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op hun core business. We kijken met behulp van een risico-inventarisatie of uw organisatie het hele jaar ISPS-beveiligd moet zijn, of dat het mogelijk is om te opteren voor een Alternative Security Agreement  (ASA) waarbij u alleen incidenteel aan alle eisen hoeft te voldoen.

Ons brede portfolio en aanwezigheid in 's lands belangrijkste havengebieden helpen ons om de concepten die we ontwikkelen uit eigen middelen in de praktijk toe te passen. We beschikken over ervaren consultants, gespecialiseerde en gecertificeerde havenbeveiligers en eventueel detacheren we een Port Facility Security Officer (PFSO). Of we leiden mensen van uw bedrijf op voor die functie, zodat u ze altijd beschikbaar heeft. Maar we gaan nog veel verder, we bieden integrale oplossingen op het gebied van veiligheid (security) en gastvrijheid (safety).

Trigion Port Security is verantwoordelijk voor de veiligheid van vele honderden bedrijven in alle belangrijke havens van Nederland. De uitstekend opgeleide beveiligers, surveillanten en brandwachten, de geavanceerde technische hulpmiddelen en de grote kennis van de bijzondere eisen die aan port facilities worden gesteld, zorgen ervoor dat Trigion elk haventerrein compleet kan beveiligen. Om u een compleet advies te kunnen geven heeft Trigion al haar kennis en ervaring op dit gebied gebundeld.

Meer informatie

Heeft u na het lezen nog vragen over onze unieke concepten voor havenbeveiliging of bent u nieuwsgierig hoe wij uw havenbedrijf kunnen faciliteren? Neem dan contact met ons op of bekijk de brochure Port Security.