2018 8mrt

Fraudepreventie; lessen uit de psychologie

2018 8mrt

Op donderdag 26 april organiseert het Insitute for Financial Crime (IFF) de Dag van de Fraudeonderzoeker, in de Fokker Terminal Den Haag.

Andrew Fastow, ex-CFO van Enron dat ten onder ging aan één van de grootste boekhoudfraudes van deze eeuw, is keynote spreker op deze tweede editie van de Dag van de Fraudeonderzoeker. Daarna volgt een debat met bekende crime fighters zoals Fred Teeven (voormalig Officier van Justitie en staatssecretaris Veiligheid en Justitie), Chris van Dam (lid van de Tweede Kamer namens het CDA) en Hans Neelen (hoogleraar criminologie).

Tijdens een parallel middagprogramma staan diverse vernieuwende, actuele en uitdagende presentaties, verdiepingssessies en workshops op het programma. Binnen het domein Psychologie & Rationalisatie belicht Sociaal psycholoog Cybersecurity & Compliance Inge Wetzer, werkzaam bij Hoffmann, het thema ‘Fraudepreventie; lessen uit de psychologie’. In het interview Gewenst gedrag, hoe krijg je dat?, door Lex van Almelo voor het IFF, blikt zij vooruit op de sessie.

Meer informatie over fraudepreventie is beschikbaar via Hoffmann.nl.

Inge Wetzer, Sociaal Psycholoog Cybersecurity bij Hoffmann