2014 5dec

Franken volgt Duijndam op als voorman Sector Onderzoeksbureaus

2014 5dec

Op donderdag 4 december heeft de Nederlandse Veiligheidsbranche afscheid genomen van Arie Duijndam (Interseco/Pinkerton). Richard Franken (Hoffmann) is hem in het bestuur van de vereniging en als voorzitter van de Sectie Onderzoeksbureaus opgevolgd. Duijndam, die na twee zittingstermijnen zijn functie neerlegt, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het op de kaart zetten van kwalitatief hoogwaardige onderzoeksbureaus. Franken wil meer aandacht voor de deskundigheid van de onderzoeksprofessional en voor de rol die ICT speelt in het vakgebied.

De leden van de Nederlandse Veiligheidsbranche hebben op de ledenvergadering van 4 december jongstleden afscheid genomen van Arie Duijndam, die na twee zittingstermijnen zijn functie neerlegt. Duijndam heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het op de kaart zetten van kwalitatief hoogwaardige onderzoeksbureaus. Hij is altijd een groot pleitbezorger geweest voor de verbetering van kwaliteit in de branche, belichaamd in het Keurmerk POB. En hij heeft steeds de samenwerking gezocht met stakeholders zoals de politie en het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Richard Franken, ruim 25 jaar veiligheidsexpert, is zijn carrière begonnen bij Korps Rijkspolitie en is momenteel directielid bij Trigion en directeur van Hoffmann. Franken wil meer aandacht voor de deskundigheid van de onderzoeksprofessional en voor de rol die ICT speelt in het vakgebied. “Onbekend maakt onbemind”, aldus Richard Franken, die popelt om het Nederlandse publiek te laten zien wat particuliere onderzoekers allemaal doen en kunnen doen voor burgers, bedrijven en instellingen. “De branche moet loskomen van het imago van gleufhoed en stiekem observeren. Onze leden zijn veel verder en gaan mee met moderne ontwikkelingen en trends. Cyber is heel actueel; iedereen moet weten dat de particuliere onderzoeksbranche al heel actief is op dit terrein. “

De Nederlandse Veiligheidsbranche vertegenwoordigt de markt van particuliere beveiliging, recherche en geld- en waarde transport. Leden van de branche zijn gezamenlijk goed voor meer dan 90% van de totale omzet (1,48 miljard euro). De bedrijven bieden innovatieve diensten aan die gericht zijn op het vergroten van de veiligheid in Nederland.