2016 6dec

Extra toezicht Nissewaard tijdens donkere dagen

2016 6dec

De gemeente Nissewaard zet in december extra beveiligers in om samen met de politie en gemeentelijke toezichthouders de feestmaand zo veilig mogelijk te houden. De donkere wintermaanden zijn een periode waarin inbrekers en overvallers meer succes hebben. Het wordt 's morgens laat licht en 's middags alweer vroeg donker. En in het duister is er meer kans dat zij ongezien hun slag kunnen slaan. Daarnaast is er rond de feestdagen meer klandizie in de winkels en dus meer geld in kas.

Politie en gemeente zijn in de Donkere Dagen extra alert. Met preventiecampagnes, zoals tips over goed verlichten van de woning, en extra toezicht.

Dat toezicht wordt nu uitgebreid met beveiligers van Trigion. Zij worden door de gemeente ingehuurd om naast de politie en gemeentelijke toezichthouders nog meer toezicht op straat te hebben.

‘Ik heb het volste vertrouwen in onze politie. Samen met hen is besloten om deze extra beveiligers in te zetten tijdens het Donkere Dagen Offensief’ - burgemeester Mirjam Salet

Hechte samenwerking

De beveiligers worden ingezet in winkelgebieden en in de wijken. In deze gebieden zullen zij lopend en fietsend surveilleren. Zij zijn herkenbaar aan hun uniform met blauw hesje. 

De beveiligers sluiten net als de gemeentelijke toezichthouders aan bij de briefings waar de politie diensten mee begint. Zo wordt informatie die zij in hun diensten opdoen direct met elkaar uitgewisseld.