201324mei

Bijeenkomst ‘Live View Cameratoezicht 2.0’ succes

201324mei

Cameratoezicht wordt steeds meer een middel dat wordt ingezet in de veiligheidsketen. Politie en particuliere toezichthouders (meldkamers) hebben de handen ineen geslagen, binnen het concept Live View, voor effectief toezicht en uitwisseling van camerabeelden. Ook de nieuwste technieken worden steeds meer toegankelijk voor eindgebruikers, zowel collectief als voor individuele ondernemers.

Als meest toonaangevende partner in veiligheid, hebben we op donderdag 23 mei het initiatief genomen om relaties bij te praten over de laatste ontwikkelingen. De ruim veertig aanwezige gasten en collega’s kregen een interessant programma voorgeschoteld. Na een aftrap door commercieel directeur Richard Franken (Trigion), verzorgde de heer John Rassin (In-Pact, namens de politie) een workshop Live View, waarin gasten aan de hand van praktijkcases inzicht werd geboden in de toegevoegde waarde van het concept. Na de workshop gaf Aldwin Broeksteeg (Makro Nederland) een toelichting op het concept ‘Virtual Close Protection’ dat Makro Nederland in samenwerking met Trigion heeft ontwikkeld. Het concept combineert de functionaliteit van fencing, cameratoezicht en mobiele surveillance in een effectief totaalconcept, dat zich inmiddels in de praktijk heeft bewezen.

Daarna was het de beurt aan Eugène de Geus (Smartervision) om een toelichting te geven op het concept ‘All-In View’, dat onlangs werd gelanceerd. De basis van dat concept ligt in een revolutionair nieuw camerasysteem, waarin de laatste HD-cameratechnologie is gecombineerd met 360 graden camerabereik en geavanceerde video content analyse (VCA) technologie uit BeWare.

Nadat Jan Peter Ensing (De Stuurmannen) met de gasten had gekeken naar het proces rond de implementatie van cameratoezicht op bedrijventerreinen, was het tijd om een en ander ook in de praktijk te ervaren. Met Ron Knaap (Trigion) als gastheer hebben de gasten een bezoek gebracht aan de AlarmServiceCentrale. Zowel de presentatoren als de gasten kijken terug op een interessante en bijzonder geslaagde middag op het hoofdkantoor van Trigion. Was u verhinderd, of spreken de thema’s u aan? Of heeft u andere vragen en/of opmerkingen over cameratoezicht? Neem dan contact op met uw vertrouwde contactpersoon binnen Trigion of neem contact met ons op via ons hoofdkantoor in Schiedam via telefoonnummer (010) 298 11 33.