201510dec

Bijdrage Trigion aan veiligheid Amsterdam Light Festival

201510dec

Donkere wintermaanden zijn in Amsterdam verleden tijd dankzij Amsterdam Light Festival. Tijdens dit jaarlijkse festival voor jong en oud toveren hedendaagse (internationale) lichtkunstenaars de stad om tot een ware lichtstad. Ontstaan vanuit het idee om de inwoners én bezoekers van de stad te trakteren op meer positiviteit tijdens de donkere winterdagen, biedt het festival een podium aan getalenteerde lichtkunstenaars.

Foto Janiek Dam

Lichtkunst is een vrij jonge kunstvorm, die aan kunstenaars -dankzij de LED-revolutie- totaal nieuwe expressiemogelijkheden biedt op het snijvlak van kunst en technologie. Het Festival beoogt de ontwikkeling van lichtkunst en lichtkunstenaars te stimuleren en bekend te maken bij een groot publiek, door lichtkunst in een vrij toegankelijke presentatie in de openbare ruimte te plaatsen. Uit ruim 350 concrete inzendingen, uit meer dan veertig landen, selecteerde een internationale jury 38 autonome kunstwerken voor de vaarroute Water Colors (door de befaamde 17de eeuwse grachten) en Illuminade wandelroute (in de cultuurrijke Weesper- en Plantagebuurt). 
 
Amsterdam Light Festival is opgericht door ondernemend Amsterdam en uitgegroeid tot een private stichting. Het festival zou niet bestaan zonder de hulp van culturele instellingen, kennisinstituten bedrijfsleven, fondsen en de Gemeente Amsterdam. Vanuit verschillende branches zetten mensen zich in om de Nederlandse hoofdstad in de winter letterlijk in het licht te zetten. 
 
Vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid draagt ook Trigion, in overleg met opdrachtgever de Hermitage Amsterdam (gevestigd in het hart van de wandelroute), graag bij aan het festival. 

Meer informatie over het Amsterdam Light Festival vindt u hier.