Beveiligers ondersteunen bij handhaving coronaregels

‘De Nederlandse beveiligingsbedrijven zijn in staat en bereid de handhaving van de afgekondigde coronamaatregelen te ondersteunen’. Dit zegt Ard van der Steur, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche, in een reactie op het besluit van de veiligheidsregio’s om strenger te gaan handhaven op de naleving van coronaregels.

Ondersteuning bij handhaving coronaregels

Vakbonden van politie en boa’s geven aan dat hun leden niet of nauwelijks in staat zijn de strengere handhaving ter hand te nemen.  ‘We begrijpen heel goed dat politie en boa’s hun handen vol hebben aan de handhaving van de extra maatregelen en daarom bieden we ondersteuning’, aldus Van der Steur in zijn reactie.

Mogelijkheden voor publiek private samenwerking

Volgens Van der Steur kunnen particuliere beveiligers een ondersteunende rol vervullen, zoals dat bijvoorbeeld ook gebeurt in winkelcentra. Hij wijst erop dat minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) in april ook heeft gepleit voor samenwerking tussen publieke en private sector. Er zijn mogelijkheden gecreëerd om beveiligers tijdens de coronacrisis op meer plaatsen in de openbare ruimte in te zetten.  Volgens Van der Steur ligt er een ‘prima kans’ om gekwalificeerde en gescreende professionals een maatschappelijk belangrijke bijdrage te laten leveren vaan een ‘veiliger verloop van ons dagelijks leven’.

Meer informatie en contact

Op zoek naar een partner voor toezicht en handhaving van coronamaatregelen? Neem dan contact op met Trigion of laat uw gegevens achter, dan nemen wij hierover contact met u op.

 
Ik kan mijzelf op elk moment afmelden via de link onderaan de mail.
 
Ik ga ermee akkoord dat Trigion mijn bovenstaande persoonsgegevens verwerkt om mij via verschillende marketingkanalen te informeren. Ik kan mijzelf op elk moment afmelden voor de communicatie via de link onderaan de mail. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy statement.