201431mrt

European Security Conference & Exhibition van ASIS International

201431mrt

Waar vorige week president Barack Obama en diverse andere wereldleiders vergaderden in een veilig World Forum, is dit nu de locatie voor de ’13th European Security Conference & Exhibition’ van ASIS International.  Dit evenement wordt gehouden van dinsdag 1 april t/m donderdag 3 april in het World Forum in Den Haag, met Trigion als exclusief beveiligingspartner. De organisatie grijpt het evenement aan om een showcase in te richten en de meest innovatieve beveiligingsconcepten te demonstreren aan een internationaal gezelschap van security professionals. 

De ‘European Security Conference & Exhibition’ is een jaarlijks terugkerend congres, waarin een breed spectrum aan items op het gebied van Security Management worden behandeld. Na een succesvolle 12e editie van het congres in het Swedish Congress Centre in Gothenburg (Zweden), is Den Haag verkozen als congreslocatie in 2014. Als vertrouwd beveiligingspartner van het World Forum in Den Haag én participant binnen ASIS International is Trigion een logische beveiligingspartner voor het evenement.

De organisatie grijpt het evenement aan om een showcase in te richten en de meest innovatieve beveiligingsconcepten in de praktijk te demonsteren. In de ontvangsthal van het World Forum worden bijvoorbeeld flexibele cameramasten geplaatst. Deze camera’s detecteren objecten van een bepaalde omvang – zoals personen – terwijl irrelevante objecten worden genegeerd. Bij de beslissing om een alarm te genereren, houdt de software rekening met diverse factoren, zoals de grootte, snelheid, beweegrichting van het object en de afstand waarover het object is verplaatst.

Ook is de ‘European Security Conference & Exhibition’ de vuurdoop voor bewakingsrobot SAM (Secure Autonomous Mobile). Deze ‘security and surveillance robot’ is ontwikkeld met Robot Security Systems en is volgepakt met de nieuwste sensoren, elektronica en software. Tijdens het evenement observeert, detecteert en rapporteert de robot volledig autonoom op normafwijkende situaties. Naast deze indoor-variant van SAM, werken beide partners aan een outdoor-variant die op termijn inzetbaar is in bijvoorbeeld de Rotterdamse haven.