2014 2jun

Trigion gecertificeerd met NEN-EN50518 certificaat

2014 2jun

Op maandag 2 juni ontving Ellen Groenewoudt, algemeen directeur van Trigion, het NEN-EN50518 certificaat uit handen van Peter Voshol, algemeen directeur van KIWA-NCP. De Trigion AlarmServiceCentrale is hiermee volledig gecertificeerd conform de Europese kwaliteitsnorm, de NEN-EN50518. 

Trigion hecht veel waarde aan deze certificering. Zo gaf Ellen Groenewoudt aan tijdens de uitreiking: “We blijven investeren in onze meldkamer, zodat we de veiligheid en continuïteit van onze dienstverlening kunnen blijven waarborgen. We zijn dan ook erg trots op dit certificaat.’
 
Binnen Nederland moeten PAC’s voldoen aan strenge eisen. De AlarmServiceCentrale van Trigion is een volledig gecertificeerde toezichtcentrale (BORG PAC 2005) en heeft het  kwaliteitscertificaat ISO 9001. Richtlijnen voor PAC’s kunnen verschillen per EU-staat. Met de  NEN-EN50518 certificering voldoet Trigion ook aan alle Europese richtlijnen. Deze Europese norm is van toepassing op instellingen waar de ontvangst, verwerking en controle plaatsvindt van (alarm)signalen die worden gegenereerd door alarmsystemen.
 
Het NEN-EN50518 certificaat bestaat uit meerdere delen. Deel 1 gaat over het gebouw van de meldkamer, deel 2 gaat over de technische eisen voor de aanwezige apparatuur en in deel 3 worden eisen gesteld aan alle procedures en het personeel. De uiterst moderne AlarmServiceCentrale van Trigion (PAC-nummer 1) voldoet aan alle gestelde eisen.