Alarmcentrale

Trigion beschikt over een alarmcentrale met vergunning PAC 1: de AlarmServiceCentrale. Het is de eerste door justitie erkende meldkamer van Nederland, met vele jaren ervaring in het bewaken op afstand. Daarbij worden de modernste technieken ingezet.

Centralisten alarmcentrale

Onze centralisten beoordelen de binnenkomende alarmen en beelden en beslissen welke inzet noodzakelijk is. Het persoonlijke contact met de alarmcentrale is een steun in de rug voor de mobiel surveillanten en andere beveiligingsmedewerkers van Trigion. Voor hen fungeert de alarmcentrale 24 uur per dag als communicatiecentrum én lifeline.

Via onze alarmcentrale zijn bovendien ruim 3.500 camera's aangesloten op Live View. Live View maakt het mogelijk dat de meldkamer van de politie, via een particuliere alarmcentrale, rechtstreeks meekijkt met camerabeelden van bijvoorbeeld een winkelcentrum, een bedrijventerrein of individuele ondernemers. Hierdoor krijgen de politie en andere hulpdiensten zicht op de situatie, waardoor zij sneller en slimmer kunnen reageren en de 'heterdaadkracht' van de politie wordt vergroot.

Meer informatie vindt u hier.