201419dec

3e KVO-ster voor Winkelcentrum De Struytse Hoeck

201419dec

Winkelcentrum De Struytse Hoeck heeft op donderdag 18 december de 3e ster ontvangen in verband met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Tijdens de feestelijke uitreiking in eetcafé Het Verschil werd het certificaat officieel overhandigd aan Hans de Wit, voorzitter van de werkgroep KVO, waarna burgemeester Wubbo Tempel van de gemeente Hellevoetsluis een speciale tegel plaatste in het winkelcentrum.

Sinds 2009 werken diverse partijen, waaronder beveiligingsorganisatie Trigion, in Hellevoetsluis samen in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen binnen het winkelcentrum. Destijds werden concrete maatregelen afgesproken, die binnen een bepaalde termijn verwezenlijkt moesten worden. Deze maatregelen hadden ondermeer betrekking op de uitstraling van het winkelcentrum. Ook is een veiligheidsmap ontwikkeld voor en door ondernemers en vindt er betere afstemming plaats tussen politie en gemeentelijke opsporingsambtenaren.

Eind 2010 werden de inspanningen al beloond in de vorm van een 1e KVO-ster, die werd uitgereikt door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Eind 2012 volgde een 2e ster en onlangs dus de 3e ster. De werkgroep ziet deze mijlpaal als een motivatie om zich te blijven inzetten. Binnen het Keurmerk Veilig Ondernemen zijn maximaal vijf sterren te behalen, iedere twee jaar wordt opnieuw geëvalueerd hoe de samenwerking verloopt, of de maatregelen worden uitgevoerd en of ze effect hebben