Trigion Beveiliging neemt elektrische Opel Ampera in gebruik

PERSBERICHT
Schiedam, 22 maart 2012
Grootste Nederlandse beveiliger start pilot met zuinige surveillancewagens

Trigion Beveiliging neemt elektrische Opel Ampera in gebruik
Als één van de eerste bedrijven in Nederland neemt Trigion Beveiliging de Opel Ampera in gebruik. Deze elektrische auto verbruikt aanzienlijk minder energie dan een conventioneel aangedreven auto. De Opel Ampera past dan ook goed binnen het MVO-beleid van moederbedrijf Facilicom Services Group, dat zich richt op het reduceren van de ecologische impact van de bedrijfsvoering. De sleuteloverhandiging van de in totaal drie nieuwe surveillancewagens vond vandaag plaats bij het hoofdkantoor van Facilicom. De elektrische surveillancewagens worden op korte termijn ingezet op Schiphol-Rijk.

De beveiligingsmedewerkers van Trigion op Schiphol-Rijk rijden binnenkort rond in een fraai ontworpen, maar ook zuinige Opel Ampera. Het wagenpark van Facilicom en al zijn business units bestond al enkel uit auto’s met energielabel A, B of C. Zo rijden er al acht auto's op aardgas voor schoonmaak- en beveiligingsdiensten. Hier worden de elektrische surveillancewagens nu aan toegevoegd. Ook zal Facilicom in 2012 dertig mobiele surveillance auto’s van Trigion vervangen door auto’s die op aardgas rijden.

Martine Geurts, vice-president directeur van Facilicom Services Group, nam vandaag de sleutels van de drie Opel Ampera's in ontvangst. “Trigion Beveiliging is één van de eerste bedrijven in Nederland die met deze zuinige auto gaat rijden”, vertelt Geurts. “De aanschaf is bedoeld als een pilot voor alle divisies van Facilicom. We rijden al jaren in auto’s met een gemiddeld laag
energieverbruik. De toevoeging van een elektrische auto aan ons wagenpark is voor ons dan ook een logische stap.”

Johan Claassen, manager fleetsales bij Opel Nederland: “Wij zijn zeer content met bedrijven als Trigion, die een voortrekkersrol vervullen en nieuwe, duurzame technologieën een kans in de markt bieden. De Opel Ampera zal zeker een waardevolle bijdrage leveren aan het MVO-beleid van de onderneming.”

MVO
Als mensenbedrijf beschouwt Facilicom Services Group maatschappelijk verantwoord ondernemen als zijn tweede natuur. Behalve in profit investeert het moederbedrijf daarom ook in people en planet. Zo is het hoofdkantoor van Facilicom in Schiedam zeer energiezuinig gebouwd: het beschikt over het A++ label. Ook koopt Facilicom uitsluitend in bij leveranciers die voldoen aan de criteria die de Verenigde Naties in The Global Compact hebben vastgelegd. Facilicom stimuleert daarnaast al haar medewerkers om de regels van Het Nieuwe Rijden te volgen, zodat het milieu en de bedrijfsfinanciën minder belast worden.

Over de Opel Ampera
De Opel Ampera wordt altijd elektrisch aangedreven, ofwel via de batterij of via de motorgenerator. Het rijbereik via de batterij is 40 tot 80 kilometer en in combinatie met de motor-generator is het rijbereik meer dan 500 kilometer. Volgens de Europese testcyclus heeft de Ampera een CO2uitstoot van 27 gram per kilometer, wat neerkomt op een verbruik van 1,2 liter per 100 kilometer.

De batterij kan in een minder dan vier uur worden opgeladen, bij een vermogen van 16 Ampère. Vorige week werd de Opel Ampera verkozen tot Auto van het Jaar 2012.