Facilicom neemt Hoffmann Bedrijfsrecherche over

PERSBERICHT
Schiedam, 8 februari 2011

Beveiligingsdivisie Trigion profiteert van belangrijke overname in beveiligingssector.

Facilicom neemt Hoffmann Bedrijfsrecherche over
Het grootste en oudste particuliere bedrijfsrecherche- en adviesbureau van Nederland, Hoffmann Bedrijfsrecherche gaat per 1 januari 2011 samen met de recherche- en adviestak van Trigion. Trigion is in Nederland marktleider op het gebied van beveiliging en onderdeel van Facilicom Services Group uit Schiedam. Door deze overname krijgt Trigion straks de beschikking over bijna 100 specialisten op het gebied van bedrijfsrecherche, forensisch onderzoek en strategisch risicomanagment.
Hoffmann Bedrijfsrecherche blijft ook na de overname onder eigen naam actief en zelfstandig opereren vanuit het bestaande hoofdkantoor in Almere.

Beveiligingsspecialist Trigion is al in beperkte mate actief op het terrein van bedrijfsrecherche en advisering op het gebied van risicomanagement. De verwerving van de marktleider op dit specifieke terrein betekent voor Trigion dan ook een aanzienlijke versterking van haar eigen positie in deze snelgroeiende markt. Naar verwachting zal de totale omzet in deze activiteit na de overname uitkomen op ruim 10 miljoen euro.

De directie van Trigion ziet de overname van Hoffmann Bedrijfsrecherche als strategisch belangrijk. Algemeen. Directeur van Trigion Geert van de Laar spreekt van een buitenkans: “Hoffmann is een begrip in de markt voor bedrijfsrecherche- en adviesdiensten en de ruim 80 medewerkers die er werken zijn hooggeschoolde specialisten. We zien deze acquisitie derhalve als een prachtige uitbreiding van onze dienstverlening met een hoogwaardig pakket aan diensten”. Daarnaast levert het volgens Van de Laar duidelijke efficiencyvoordelen op die niet alleen in financieel opzicht, maar ook op inhoudelijk gebied zullen bijdragen aan de marktpositie van de samengevoegde bedrijfsactiviteiten.

Juiste stap
Hoffmann Bedrijfsrecherche was het eerste officiële particuliere bedrijfsrecherchebureau van Nederland. Algemeen directeur Gerd Hoffmann ziet de overname na bijna 50 jaar zelfstandigheid als de enige juiste stap. “Het grote netwerk van Trigion maakt het voor ons bedrijf mogelijk om nieuwe wegen in te slaan, nieuwe markten en diensten aan te boren en nieuwe klanten te verwerven. De continuïteit van het bedrijf, en daarmee voor al onze werknemers én huidige opdrachtgevers, is het beste verzekerd door aansluiting bij een grote en sterke Nederlandse partij. Trigion biedt voldoende garanties voor het behoud en toekomst van de onderneming met haar eigen positie en identiteit. Voor onze medewerkers is het ook in ander opzicht goed nieuws, want het moederbedrijf Facilicom is met ruim 33.000 werknemers onlangs nog verkozen tot beste facilitaire werkgever van Nederland en biedt tal van nieuwe loopbaanmogelijkheden”, aldus Hoffmann.

Facilicom geeft verder geen financiële details vrij van de overname. Meer informatie: www.facilicom.nl,
www.trigion.nl, www.hoffmannbv.nl